Be Yoga klasser

Disse klassene baseres på Yogaworks Metoden, her kombinerer flyt aspektet fra Ashtanga med presisjon og korrekt justering fra Iyengar. Det legges samtidig vekt på anatomisk forståelse og oppdatert, nyere viten om kroppens funksjon, dvs at man kombinerer moderne vitenskap med gammel tradisjon.

Her kan du forvente en klasse som gjennomføres på en trygg og fin måte, med fokus på kroppsbevissthet og en god dialog mellom kropp og sinn.
Her blir det brukt «props», som er f.eks blokker, belter tepper stoler – for å la alle nivåer og kroppstyper få en langt bedre effekt og trygghet i utførelse av posisjonene. Lærer legger stort fokus på at alle skal bli sett og ledet trygt igjennom timen. 

Yoga Warm

Vi har flere klasser hvor det står Warm - disse klassene har varme med Infra Rød Varme... Husk å ta med deg håndkle på disse klassene.

Varmen gjør at hjertet jobber enklere, du blir automatisk oppvarmet og kommer dypere inn i dine muskler, sener og ligamenter.

De terapeutiske effektene av infrarød varme er flerfoldige. Først og fremt utvider blodårene seg når det er varmt og blodgjennomstrømmingen ut i vev og kapillærer blir kraftigere. Med økt blodtilførsel øker oksygenet i områder i kroppen som f.eks. har betennelser eller skader og vil derfor bidra til smertelindring, samt at skader i vev og kollagen bli raskere reparert. Dette kan være gunstig for de som sliter med generell dårlig blodsirkulasjon, men spesielt for dem med ulike smertetilstander som artritt, fibromyalgi, ryggplager mm. Den dype oppvarmingen av kroppen minsker muskelsmerter og kan gi bedre bevegelighet i ledd. Det kan også virke smertelindrende ved muskelverk etter trening. Varme forandrer også kroppens opplevelse av smerte og får en lignende effekt som analgetika, altså smertelindrende medisiner, men på en helt naturlig måte uten bruk av kjemikalier.

Core Confidence

Selvtilliten kommer fra din CORE, ditt senter for kraft, besluttsomhet og livskraft. 

Velkommen til en intens praksisen - her vil du gradvis lære deg hele kjernefrekvensen din. Du vil bli tatt med på kjente kjerneaktiverende stillinger og noen du kanskje aldri har vært borti før -det vil være rolige, dynamiske variasjoner og utfordrende hold. 

Gjør deg klar for å fyre opp din personlige kraftgenerator for å føle deg ustoppelig, både på matten din og i verden.

Kundalini Yoga

Kundalini yoga er for alle! Uansett helse, alder, religiøs tilknytning, og situasjon, og passer like godt for mennbowing heads1 som for kvinner. Det brede utvalget av forskjellige teknikker og retningslinjer gjør at det er noe å finne for alle og enhver. 
 

Hva er effekten av Kundalini yoga
Kundalini yoga er et hjelpemiddel som er med på å vekke din bevissthet og bringe deg nærmere deg selv. Øvelsene vi gjør har en sterkt utrensende effekt hvor ikke bare giftstoffer blir skilt ut, men også indre stress, frykt, frustrasjoner, sinne og evt. smerte kan bearbeides og gitt slipp på.  Teknikkene vi gjør kan hjelpe deg med å bevisstgjøre og dermed akseptere og endre din fysiske, mentale og emosjonelle tilstand, samtidig som du faller mer til ro i deg selv. Timene passer også for deg som ønsker å skape et stille rom i uken med plass for å integrere hverdagens krav og samtidig være i en inspirerende setting med andre mennesker.

Go With The Flow - Yoga

Go With The Flow
Hvis vi kan lære å stå i følelser og slappe litt mer av i tankeprosessen, vil vi begynne å bli kjent med Go With The Flow.
Vi vil lære å gjenkjenne at alt som oppstår vil også oppløses - støy & stillhet - tristhet & glede - ingen ting er permanent.
Asana Praksis (yoga stillinger) kan hjelpe oss -med å lære oss hva som kommer opp - og se hvordan vi takler det.

I denne Go With The Flow klassen, vil vi snakke om filosofien i yoga - og vi vil praktisere rolig yogastillinger.
Du vil lære teknikker til hvordan takle stress og utfordringer i hverdagen ut ifra yoga filosofien.

Klassen er for alle - nybegynner og de som har praktisert i mange år... Gled deg til å seile ut av klassen i "bliss"

Mediyoga

Mediyoga (medisinsk yoga) består av korte og enkle yogaprogram som kombineres med dyptvirkende meditasjoner for å skape terapeutiske effekter og energimessig balanse. Alle øvelser utføres med utgangspunkt i personens evne og kapasitet, og det passer for alle uansett helsetilstand 

Yin yoga

Yin yoga er en myk, rolig og meditativ form for yoga, der de fleste øvelsene gjøres sittende og liggende på gulvet. Vi jobber blandt annet med spenninger som sitter i hofter, skuldre, ben, bryst og rygg. Ved at vi uanstrengt holder hver posisjon over lengre tid, arbeider vi dypt i muskelvev, ledd og bindevev og stimulerer energiflyt og blodsirkulasjon til disse områdene. I dynamisk yoga engasjeres og tøyes hud og muskler, mens i Yin yoga er musklene avslappet slik at man kommer i kontakt med og løser opp i spenninger i ledd og bindevev som omslutter og støtter musklene. Yin yoga gir ro i kropp og sinn, slik at du kan bli mer tilstedeværende og konsentrert i hverdagen.  

Bikram Yoga

PÅBUDT EGEN MATTE OG HÅNDKLE

 

Bikram Yoga er 26 forskjellige Yoga asana

( Yoga Stillinger)

 

Hver øvelse er en oppvarming til neste, og til sammen komplementerer de hverandre for å trene hele kroppen.

 

Klassen kombinerer styrke, fleksibilitet og utholdenhet.

Alle muskler styrkes og strekkes. Yoga sammen med varmen øker mobiliteten og bidrar til optimal stilling i leddene. Sirkulasjonen øker systematisk i forskjellige deler av kroppen og intensiteten i øvelsene bidrar til å trene hjertemuskelen. Ved hjelp av en rolig, kontrollert pust og kontrollerte bevegelser ivaretas roen. Vi skaper en balanse i nervesystemet.

Rommet er varmet opp til 40 grader og har en luftfuktighet på 40 %

Husk å drikke minimum 1 liter vann før du kommer.

bikram yoga_be yoga studio.jpg

Yin & Yang - Varmt Rom

En kombinerert time med noe dynamisk yoga (Yang), hvor vi styrker kroppen med flytsekvenser, etterfulgt av en rolig Yin yoga sekvens. Yang retter seg mot bruk av musklene våre, og utvikler styrke, stamina og fleksibilitet. Mens Yin retter seg mer mot bindevevet i kroppen, og hjelper til å gjenvinne bevegelighet og fleksibilitet. I tillegg stimulerers energikanalene /meridianene og deres tilknytning til de aktuelle organene i kroppen. Yin og Yang representerer motsattheter, men i like stor grad komplementerende kvaliteter. Yang er aktivitet, mens Yin nærer aktiviteten. 

Rommet er varmet opp med IR ovner, InfraRød varme - samme som InfraRød Badstud

Restorative Yoga

Restorative Yoga er et fantastisk verktøy til å oppnå dyp avspenning som balanserer bade kropp og sinn – i vår moderne samfunn trenger vi dette mer en noen sinne.

Bruk av utstyr som puter/bolstre, klosser, tepper, stropper og sandposer brukes til å oppnå full avspenning i yogastillingene slik at kroppens nervesystem oppnår tilstander man ellers kun kan oppnå under dyp søvn.

Vi øver på tilbaketrekking av sansene - og trener sinnet til å være mindre reaktiv og mer våkent tilstede i øyeblikket.