top of page

Ta kontroll over tankene dine, ellers vil de kontrollere degHar du lett for å dra deg inn i negative tanker ? Visste du at vi tenker ca 60 000 tanker om dagen? Det kan bli ganske mange negative tanker i løpet av en dag!!??

Mange sliter med at mange av tankene er negative og trekker selvfølelsen ned til å bli deprimerte og vonde. -Og hvis du i tillegg møter en utfordrende livssituasjon, så kan det bli enda mer vanskelig å administrere tankene..

Tanker kan være fantastiske, de kan hjelpe deg kreativt, administrativt .. De kan gi deg minner om noe flott du har opplevd eller minner om noen du er glad i.

Men tankene dine kan skape frykt, angst og bekymring. Spesielt når tankene dine ikke er bevisste og ikke er kontrollerte, da er sinnet ditt klar for å dra deg inn i mørke rom - som kun stopper deg fra å kunne ha det godt og utfordre deg i riktig retning.

Buddha sa : “Your worst enemy can not harm you as much as your own unguarded thoughts”.

Så du må begynne som Buddha sa så fint - å vakte tankene dine.. Du må begynne å ta kontrollen over tankene dine, og du må prøve å se situasjonen som du synes er vanskelig .. - Vi alle er jo kjent med faktumet at vi ikke alltid kan kontrollere situasjonene som skjer rundt oss og med oss, men vi kan alltid kontrollere hvordan vi føler og reagerer på disse situasjonene som skjer med oss og rundt oss. Jeg håper du ser at dette er super spennende å jobbe med !!?? Innse at du har full kontroll over din egen tilstand, for da vil du også se at du har full kontroll over dine tanker. OG - da vil du kunne se at du kan løse vanskligheter i livet ditt med de riktige tankene. Å vite hvordan du skal kontrollerer tankene dine, er egentlig å lære deg selv hvordan du skal reagere på situasjonene ... Du lærer deg å lage en pause - en pause før du reagerer - du ser på situasjonen først - evaluerer - så kan du se hvordan du skal respondere. Da er svaret ditt mer gjennomtenkt. Det er viktig å vite at det er 100% normalt å ha tanker og følelser som ikke alltid er positive. La deg gjenkjenne følelsen og si "hei der er denne tanken igjen" eller "å hei, her er denne følelsen igjen" -da har du identifisert tanken og følelsen - og det blir lettere å flytte fokuset bort fra negativitet og mer over til løsning og positivitet.

I Yoga Sutra står det “Vitarka badhane pratipaksha bhavanam’’ (II.33)

Vitarka = improper thoughts; Badhane = troubling ; Pratipaksha = opposite; Bhavanam = side.


"When improper thoughts trouble you, Contemplate and take another view—look at the situation from another perspective." Å fokusere på det positive betyr ikke at du skal ignorere utfordringene dine eller late som om livet ditt er perfekt.. - men når du hver dag har takknemlighet og ser positive ting - fylles tankene med glede og kjærlighet og angst og uro forsvinner mer og mer.

Si høyt til deg selv hver dag, 1 eller flere ting du er takknemlig for <3 Begynn allerede nå ! Hva er du takknemlig for akkurat nå ?


Våren ? Den friske luften vi har i Norge ? Vann du kan drikke fra springen ? Hva det enn er, ingen ting er for lite eller for stort :*

51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page