top of page

Møt vår lærer Kine Røst

Oppdatert: 1. jan.


Hei, Jeg heter Kine og driver Yess Yoga. Yess Yoga ble grunnlagt i 2008 etter å ha fullført min første lærerutdanning på kysten av Mexico. Det hele startet med at jeg var skjør, hadde vonde og ubrukelige armer og en vond rygg.

-Yoga lærte meg å kurere meg selv. Det var hardt arbeid, smerte og mye tålmodighet. Nå er jeg en helt annen person i en annen kropp – en yogalærer som er dedikert til å dele min kunnskap og til å fortsette å lære.


Jeg begynte å studere yoga i 8 år ved Solstice Yoga Center i Mexico hvor jeg deretter fullførte 300 timer med lærerutdanning i 2008. Stikkord: Critical Alignment, Anathomy, Iyengar, Vinyasa, Yogaterapi, Yogafilosofi, Pranayama. I 2010 tok jeg en 200 timers Intensive Therapy Training med Susi Hately som dekket grundig emnene: Forebygging av yoga skader, Terapeutisk Yoga for bekken SI-ledd og knær, Terapeutisk Yoga for skuldre og nakke, Exploring the Pelvic Floor, «Yoga Thrive»: Yoga for Kreft overlevende og «The Art of Slowing Down». Samme år ble jeg uteksaminert som Critical Alignment®-terapeut under Gert Van Leeuwen.

Jeg er fortsatt den eneste sertifiserte CAT®-treneren i Norge. Critical Alignment® Yoga er Iyengar-basert og det primære målet er å mobilisere og justere ryggraden. Vi bruker spesifikke rekvisitter. Denne yogaen style er ideell for de med ryggsmerter eller andre stressrelaterte skader, men gunstig til absolutt alle, og det er et flott verktøy for å forstå og utdype yogapraksisen din. Når jeg fordypet meg mer i workshops og utdanninger, fikk jeg endelig svar på det jeg hadde lett etter lenge med Cecily Minde Yogadetour i 2018. Her ble alle Yoga Alignment Ques satt spørsmål på og en helt ny verden av funksjonell bevegelse åpnet seg for meg. Dette ga meg en trang til å lære mer, og i 2021 dykket jeg mer inn i å lære om Anathomy & Fysiologi med Drew Hume, Navina. Jeg dykket også dypere inn i Anathomy & Fysiology av skulderbuen.

Fra disse utdanningene definerer jeg min undervisningsstil, og jeg vil beskrive klassene mine som «Therapeutisk yoga i bevegelse, lært trygt, glad og med kjærlighet». Jeg er i en konstant læringsprosess – og mine beste lærere er elevene som kommer på klassene mine.

Jeg har undervist ved Balanse Yoga & Pilates i Oslo i 9 år hvor jeg også deltok som en gjestelærer i deres avanserte 500 timers lærerutdanning for YogaWorks i faget Terapeutisk Yoga, Yoga for elever med skader og "The art of Slowing Down" i 2014. Jeg har undervist på Det Norske Blindeforbund i 3 år - unødvendig å si vokalundervisning til seende funksjonshemmede.

I 2009 grunnla jeg et yogastudio i Mexico, Pura Yoga, hvor jeg vanligvis bruker vintrene mine på å drive dette studioet og gir daglige klasser og månedlige workshops. Der jobber jeg også med andre herlige lærere

fra forskjellige land og stiler. Hovedpolitikken til studioet vårt er en dyp kunnskap om anatomi, trygge klasser, deler alltid og alltid glad. Jeg kan si at dette er min yogabase der jeg har mange hjemvendte studenter i alle aldre fra hele verden. I 2018 var jeg heldig som fikk sjansen til å begynne å jobbe for Be Yoga Studio - og jeg har aldri sett meg tilbake. Her får jeg jobbe med gode lærere

og møte de søteste elevene. Jeg fikk friheten til å lage timene mine i min egen stil, og det er jeg hele tiden utvikles, studerer, er nysgjerrig og lytter alltid til elevene mine.


2022: Anathomy & Fysiology of the shoulder girdle with Drew Hume Navina 60 hrs

2021: Anathomy & Fysiology online training with Drew Hume NAVINA 22 hrs

2018: Yoga Detour Method DMO® - online training 60 hrs

2017: Yoga Anatomy Training online with Tiffany Cruikshank, 20 hrs

2015: Teachers Training «Intelligent Sequencing» with Ella Cojacaru, 50 hrs

2014: «The art of yoga sequencing» online course with Jason Crandell - 30 hrs

2012: Susy Hately ́s «Digging In Deep: 3D Anatomy for Yoga» online course - 20 hrs

2012: Week-end training, Oslo with Chris Chavez - 11 hrs

2011: Iyengar teachers training with Jnana Dakini, Mexico - 100 hrs

2011: Advanced Teahers Training Solstice Yoga Centre - 200 hrs

2010: Functional Synergy Teachers Intensive, London - 200 hrs

2010: Critical Alignement teachers CAT® training level 1-4, Calgary - 200 hrs

2008: Teachers Training Solstice Yoga Centre, Mexico - 300 hrs

2008: Vipassana Meditation, Valle del Bravo, Mexico - 10 days/100 hrs

+ Various Workshops: Jenny Arthur, Maty Ezraty, Jeanne Heileman, Tara Judelle,

Chris Chavez, Yogeswari, Baptiste, Tiffany Cruikshank, Jason Crandell,

Kathryn Budig ...

396 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page