top of page

Ayurveda Tips : Bli ditt beste deg med AbhyangaAbhyanga er en beroligende og helbredende praksis hvor du påfører olje på deg selv. Dette vil kunne gi deg jording og balanse for alle type Dosha. Denne praksisen er dypt beroligende for nervesystemet ditt og en helbredende kraft fra olje og berøring som går inn i musklene og huden, noe som vil hjelpe til med å fjerne giftstoffer.


Bruk kun en organisk, rå og uraffinert olje da egenskapene går direkte inn i ditt største organ – huden din. Sesamolje er flott for kaldere tider av året eller for å roe ned overflødig Vata. Kokosolje er flott for varmere tider av året eller for å avkjøle pitta dosha, så lenge du ikke føler deg kald. For Kapha, prøv en lettere olje, for eksempel solsikke. Ayurvediske urteoljer er mest effektive. Den beste urteoljen for deg er basert på din personlige konstitusjon og nåværende tilstand av ubalanse, her kan du booke Privat Konsultasjon med Jannice Strand i en Yoga Terapi Session.


Sørg for å sette av nok tid til å praktisere Abhyanga slik at du kan bruke god tid, holde bevegelsene dine sakte og konsekvente og la oljen ligge på huden din 15 til 20 minutter. Men selv om du bare kan slappe av i 5 til 10 minutter med oljen på huden din, vil du få en stor fordel - enn å ikke gjøre noe.


Når du dekker kroppen din med olje, vil du følge et spesifikt mønster som fungerer med Vayus, De Fem Vitale Pust som er i kroppen. Slik Praktiserer du Abhyanga:


1.Legg et håndkle på gulvet der du skal stå, velg et håndkle som du vil kalle ditt "oljehåndkle". Dette håndkle vil bli fett!


2.Varm opp oljen i et vannbad.


3.Bruk håndflatene til å påføre oljen først på forsiden av bekkenområdet, inkludert nederste del av magen og toppen av kjønnsbenet, med veldig sakte opp og ned bevegelser. Beveg deg rundt til sidene av hoftene, deretter bak på sacrum, så til baken og tilbake på hofter. Bruk en sirkulære bevegelser på alle ledd, hofteleddene i dette tilfellet, start med venstre hofte først.


4.Deretter jobber du deg nedover venstre ben og helt ned til fot med lange stryk på musklene og sirkulære bevegelser på leddene. Gjenta på høyre ben og fot.


5.Beveg deg opp til navlen, påfør olje i en sirkulær bevegelse fra navel og ut (spiral bevegelse), stryk hånden opp på høyre side av overkroppen og nedover venstre side av overkroppen. Avslutt med stryke nedover venstre side av magen. Arbeid deretter med opp og ned bevegelser rundt venstre side av brystet, hele brystområdet, og langs siden av overkroppen. Gjør det samme for høyre side.


6.Ut fra din fleksibilitet, påfør olje på ryggen så godt som mulig. Bruk opp og ned bevegelser fra midjen til øvre del av ryggen, og jobb med stryke ryggraden så mye som mulig. Det kan være lurt å få hjelp med øvre del av ryggen. Gjør ditt beste for å dekke hele kroppen.


7.Flytt deg opp til venstre skulder og jobb deg ned igjen på venstre arm og hånd. Jobb lange bevegelser på musklene og sirkulære bevegelser på leddene. Gjør det samme for høyre side.


8.Til slutt, påfør olje på nakken, ansiktet og hodet med myke, jevne strøk. Sørg for å gi hodebunnen en god mengde olje, da det vil gjenopplive styrken og vitaliteten samt øke kvaliteten på håret ditt.


9.Når du er ferdig kan du legge ditt utpekte "oljehåndkle" på et underlag som du kan slappe av i 15-20 minutter. Når du er klar, ta et varmt bad eller en dusj uten å bruke såpe.


Om du har tid, så kan Abhyanga praksis daglig kunne gi deg en følelse av fred og ro i livet ditt. Selv om du bare kan praktisere noen få ganger i uken, vil du merke forskjellen på hvordan du føler deg.

100 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page