top of page

7 Forskjellige "props" som du kan bruke hjemme
Når du praktiserer yoga sammen med oss hjemme - via Zoom eller Facebook. Så kommer vi ofte til et øyeblikk der læreren sier "Ok, hvis du er stiv på bakside av lår / hamstring - så kan du bruke yogabeltet ditt." På dette punktet kan mange av dere tenke : “Øh, ja, jeg er ganske så stiv på baksiden av mine lår -men nei, jeg har jo ikke et yogabelte ... ”Hva skal jeg gjøre?


Først av alt - ikke dropp ut av klassen fordi du ikke har det utstyret som læreren sier du bør ha ... Den gode nyheten er at du ikke trenger å bruke masse penger på å kjøpe noe nytt. Det er mange ting hjemme du kan bruke i stedet. Her har vi noen tips som kan få hjemmet til å føles som et Yogastudio.


Matten..


Altså, det fantes ikke Yogamatter for 5000 år siden ... Hoved formålet med en yogamatte er å skape en sklisikker overflate for stående stillinger (slik at føttene ikke glir fra hverandre)- og f.eks Downward Facing Dog. Men hvis din primære praksis er Restorative, Yin eller Kundalini / Mediyoga kan du jo praktisere på et mykt teppe, gulvteppe eller bare et håndkle. Hvis du er med på en mer aktiv klasse, med stående stillinger osv.., kan du prøve å gjøre dem på tregulv eller flisegulv. Du vil oppdage at stående balanse stillinger som Treepose Vrksasana er faktisk bedre uten matte ;)


Yoga Blokker


Yoga Blokker bruker vi vanligvis, for å forkorte avstanden mellom deg og gulvet, f.eks når hånden din ikke når bakken i stående stilling (som Triangle eller Half Moon). Hvis du trenger blokkene for den harde overflaten, kan du prøve en stor ordbok eller flere innbundet bøker (bare sørg for at stabelen er solid hvis du vil lene deg på den). Du kan også trekke ut en hermetikkgjenstand fra kjøkkenet ditt - høyden på en boks er ofte bare heisen du trenger. Hvis du ikke trenger en hard overflate, men bare en myk støtte i liggende stillinger f.eks Supta Baddha Konasana, kan du prøve sofaputer eller puter for myk støtte.


Yoga Belte


Et yogabelte brukes for det meste til å forlenge rekkevidden til armene dine, for eksempel når du ligger på ryggen, og skal ta tak i foten din - men du når ikke opp. Om du ikke har et yogabelte, så kan du prøve et skjerf, håndkle, slips, belte, båndet til hunden din eller til og med badekåpebelte. Det kan være tilfeller der vi bruker belte til å feste eller spennes rundt lår eller armer - I tilfeller som dette kan et belte til bukse med spenne ofte fungere. Hvis ikke, er et yogabelte stort sett den rimeligste av alle "props" som er i studio, og det kan være verdt å investere i hvis du planlegger å ta mange klasser fremover på nett sammen med oss.


Veggen


Mange Be Yoga Flow klasser, Restorative og Yin klasser bruker vi ofte en vegg. Hvis du ikke har ledig veggplass hjemme, kan du prøve baksiden av en dør. Bare sørg for at døren er låst, og ingen vil overraske deg ved å åpne den! ;)


Bolster


Ofte brukt for å heve brystet i foroverbøyninger eller gi et deilig støttet løft i bakoverbøy! Om du ikke har en bolster, så kan du prøve deg frem med sammenrullede myke tepper eller et par sofaputer. Hvis du bruker tepper, må du lage stramme ruller. Du vil unngå at de blir skviset helt sammen, som kan skje - de skal jo lage en deilig støtte.


Teppe


Yoga-tepper kan brukes til mange formål - f.eks sitte på de når du skal lene deg fremover i en fremoverbøyning, - til å støtte skuldrene når du skal i skulderstående, eller til bare å dekke hele kroppen din under Savasana.

Yoga Teppene er faste, så du kan oppdage at de deilige teppene du har hjemme er helt perfekte som Savasana "prop", men de ikke så bra for å løfte hoftene når du skal sitte.

I dette tilfellet kan du prøve noen sammenbrettede faste håndklær, de holder vanligvis litt bedre.


Yoga stol


Stoler brukes ofte for stabilitet i stående balanse eller for å støtte bena i Savasana..

Hvis du trenger en stol for stabilitet mens du står, kan en hvilken som helst overflate gjøre nytten - en bordplate, en benk eller til og med en vegg.

For støtte under bena i Savasana, kan du enkelt kaste bena opp på en sofa.
123 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page