top of page

Hva er Medisinsk Yoga, eller MediYoga?

Oppdatert: 22. mai 2023

Det er mange som spør Hva er Medisinsk Yoga ? Eller Hva er MediYoga?

Vi tenkte dere ville ha en liten forklaring ;)


NYTT LUKKET KURS OPPSTART DENNE UKEN MED CECILIA 6 Onsdager - 17:45-19:00

Oppstart 24. Mai 2023

Pris nye til Cecilia sine kurs 1500,- kr Cecilia sine Stamkunder og Medlemmer av Be Yoga Studio Pris 1300,- kr // Skriv inn Rabattkode : Cecilia6uker

Link til kurset : https://clients.mindbodyonline.com/classic/ws?studioid=264165&stype=-8&sView=day&sLoc=0&sTrn=100000150&date=05/24/23

For hvem passer Medisinsk Yoga ?

Denne yogaformen er spesielt utviklet for medisinske formål, og er tilpasset de fleste fysiske og psykiske begrensninger. Til og med for deg som sitter i rullestol kan være med. Øvelsene er myke og rolige og kombineres med pusteteknikker og meditasjon. Hvis du er helt frisk kan MediYoga hjelpe deg til større bevissthet, stabilitet, ro og harmoni. MediYogas rolige og meditative form skjuler dype og omfattende påvirkninger i kropp og sinn. Hva er spesielt med MediYoga?

MediYoga er en terapeutisk yogaform, basert på den gamle yogaformen Kundalini Yoga - og den er vevet sammen med aspekter fra tradisjonell kinesisk medisin (TKM) og moderne medisin. Du trenger ikke være syk for å gjøre MediYoga, du vil ha like stor glede av den uansett hvor du er i livet eller hvilken forfatning helsen din er. Opptakskravet for instruktørutdannelse er at man har grunnleggende medisinsk kompetanse..


Yoga som medisin

Stadig flere mennesker ser etter flere måter å møte en sykdom på eller hva man kan gjøre for å ha et godt liv. Den samme bevisstheten har gjort at mange som jobber innenfor helsevesenet også ser etter et mer holistisk verktøy å gi sine pasienter. Endelig har også helsepersonell begynt å se etter noe mer enn å bare gi eller få medisiner, noe som knytter sammen hele mennesket.

I dag brukes Medisinsk Yoga som rehabilitering ved 25 norske helseinstitusjoner, deriblant Volvat, Radiumhospitalet (kreftrehabilitering), Ressurssenter Øst, Catosenteret, Feiringklinikken (hjerterehabilitering), Stavanger kommune – avdeling for psykisk helse og Asker og Bærum sykehus.

Medisinsk Yoga passer for både erfaren og ikke erfaren i Yoga, klassene vi har på timeplanen vår vil guide deg igjennom øvelsene.

472 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page