top of page
  • Jannice Strand

Har du planter hjemme hos deg selv ???Planter gjør folk lykkelige

Har du noen gang sett på en plante og bare følt deg lykkelig? Du er ikke alene. I en studie utført av det nye University of Technology i Sydney la forskere planter til kontormiljøet for å se hvordan deres tilstedeværelse påvirket ansatte. De fant at tilstedeværelsen av plantene reduserte angst med 37%, følelser av sinne ble redusert med 44% og følelser av depresjon med 58%. Plantene reduserte til og med utmattelse med 38%!


Planter fremmer produktivitet

Planter kan også gjøre oss mer effektive. I en lignende studie ble utført av eksperter fra University of Exeter, studien ble gjort for å måle effekten plantene hadde på ytelse og kognisjon.

Da deltakerne hadde planter i sitt nærmeste rom, ble de mer engasjerte og produktiviteten økte med 15%.


Planter forbedrer kreativiteten vår

I følge teorien om "Attention Restoration" - bare ved å observere naturen, føler mennesker seg mer avslappet og i bedre i stand til å konsentrere seg.

For å teste denne hypotesen, arrangerte forskere fra Human Spaces en global studie med 7600 arbeidere fra 16 forskjellige land. De fant ut at arbeidsmiljøer som inneholdt planter var knyttet til 15% høyere velvære følelse, samt et 15% løft i kreativitet.


Planter hjelper oss å leve lenger

Blå soner er regioner over hele verden der folk ofte lever i over 100 år. Disse stedene er unike, men en rød tråd er deres tilknytning til naturen og praktiseringen av hagearbeid.

De fleste av oss vil kanskje ikke leve i en blå sone, men vi kan potensielt legge til år - til livene våre hvis vi omgir oss med planter. Det sies også at de som har hager, har en lavere risiko for kroniske sykdommer, og noen leger har begynt å gi anbefalinger til sine pasienter - å gå turer gjennom naturen til som et supplement til medisin. Enda et vinn til Plantene !!!

49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page