top of page

Har du planter hjemme hos deg selv ???Planter gjør folk lykkelige

Har du noen gang sett på en plante og bare følt deg lykkelig? Du er ikke alene. I en studie utført av det nye University of Technology i Sydney la forskere planter til kontormiljøet for å se hvordan deres tilstedeværelse påvirket ansatte. De fant at tilstedeværelsen av plantene reduserte angst med 37%, følelser av sinne ble redusert med 44% og følelser av depresjon med 58%. Plantene reduserte til og med utmattelse med 38%!


Planter fremmer produktivitet

Planter kan også gjøre oss mer effektive. I en lignende studie ble utført av eksperter fra University of Exeter, studien ble gjort for å måle effekten plantene hadde på ytelse og kognisjon.

Da deltakerne hadde planter i sitt nærmeste rom, ble de mer engasjerte og produktiviteten økte med 15%.


Planter forbedrer kreativiteten vår

I følge teorien om "Attention Restoration" - bare ved å observere naturen, føler mennesker seg mer avslappet og i bedre i stand til å konsentrere seg.

For å teste denne hypotesen, arrangerte forskere fra Human Spaces en global studie med 7600 arbeidere fra 16 forskjellige land. De fant ut at arbeidsmiljøer som inneholdt planter var knyttet til 15% høyere velvære følelse, samt et 15% løft i kreativitet.


Planter hjelper oss å leve lenger

Blå soner er regioner over hele verden der folk ofte lever i over 100 år. Disse stedene er unike, men en rød tråd er deres tilknytning til naturen og praktiseringen av hagearbeid.

De fleste av oss vil kanskje ikke leve i en blå sone, men vi kan potensielt legge til år - til livene våre hvis vi omgir oss med planter. Det sies også at de som har hager, har en lavere risiko for kroniske sykdommer, og noen leger har begynt å gi anbefalinger til sine pasienter - å gå turer gjennom naturen til som et supplement til medisin. Enda et vinn til Plantene !!!

55 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page