top of page

9 tips fra Ayurveda for et sunt hjerte

Oppdatert: 14. jun. 2022I følge Ayurveda er hjertet kjernen i et menneskes sjel.


Et sunt hjerte er en naturlig refleksjon av vår tilstand, hvordan vi har det - balanse eller ubalanse. Ayurveda er medisin ved siden av yoga, det er et 5000 år gammelt system - holistisk medisin som har sin opprinnelse i India og utøves i praksis over hele verden.

Ayurveda gir deg ni forslag til et sunt hjerte.


1. Lær og håndtere stresset ditt.

Visse kjerne typer, i Ayurveda kjent som pitta (ildelementet) o


g vata (luft- og romelementene) ---- er mer utsatt for å oppleve de negative virkningene av stress og oppleve symptomer og syndromer som f.eks høyt blodtrykk. Personer som har en dominerende pitta har en tendens til å fokusere for mye på perfeksjon og å presse grensene sine, noe som lett fører til søvnløse netter, en økning i det sympatiske nervesystemets kamp-eller-flukt-respons og høyt blodtrykk. Ytre faktorer som en krevende karriere kan også forårsake stress. Lær deg og se for å kunne reduser de negative effektene av stress ved å kjenne grensene dine, sette grenser for deg selv og gi slipp på den dømmende delen av deg selv og andre.2. Ikke bekymre deg, vær glad.

Selv om dette kan høres så tullete enkelt ut - litt som sangtekster, gjør faktisk vårt syn på livet en stor forskjell, spesielt siden følelser som glede og sorg ligger i hjertet ditt. Se om du hver dag kan prøve å få et litt mer optimistisk syn og pass på at du har sunne kontakter rundt deg - det er lett å bli påvirket av andres negative holding. For å finne din lykke, delta i morsomme aktiviteter og fokuser på en positiv holdning. Vi bruker altfor mye mental energi på å gruble!!! MEN å dvele ved tidligere feil vil ikke endre dem. Du må endre tankegangen din NÅ for å ta ansvar for fremtiden din. Tilbring tid med familie og venner som gjør deg glad, inkludert den firbeinte typen. Det er så mange studier som viser at kjæledyr bidrar til å senke blodtrykket og redusere angst hos eierne. Andre enkle måter å redusere bekymringer og gi mer lykkefølelse er faktisk bruk av eteriske oljer, høre på deilig musikk og le av en god film eller sammen med venner og familie..


3. Spis hjerte-sunn mat.

Fokuser på ren mat, mat som ikke har en lang innholdsfortegnelse .. gjerne økologisk. Reduser bearbeidet eller hermetisk mat som kan lett bidra til vektøkning og giftstoffer i kroppen. Se om du kan øke budsjettet ditt til mat fremfor andre ting, ikke la deg kutte budsjett på ren og sunn mat.


Mange mennesker som har hjertehelseproblemer kan ha "overload" av pitta- eller pitta-ubalanse, noe som betyr at de kjører på den brennende siden. For å få en kjølig balanse innebærer derfor å begrense f.eks spicy mat som salsa, chilli, hvitløk, sterke krydder, rødt kjøtt, kaffe, alkohol og raske karbohydrater. Velg heller grønne bladgrønnsaker, frukt, bønner, økologisk kylling og kalkun og fersk fisk. Fisk med høyt innhold av Omega 3-fettsyrer som laks, tunfisk og kveite kan redusere risikoen for hjertesykdom.


Vær oppmerksom på hvor mye du spiser. Følg f.eks det ayurvediske forslaget om å spise bare det du kan holde i dine to hender ved dine tre daglige måltider.


4. Fokuser på en roligere pust.

Spesifikke Yogiske pusteteknikker, sammen med meditasjon, beroliger systemet. Mange mennesker kan lære å redusere blodtrykket ganske enkelt gjennom pusteøvelser.


En enkel pranayama-teknikk: Legg deg ned, eller finn en god sittestilling - pust inn med nesen imens du teller til seks inni deg og pust ut med nesen imens du teller til åtte inni deg. Gjør dette i 10 minutter mens du slapper av i et kjølig, mørkt rom. Prøv å sitt i meditasjon i 10-15 minutter etterpå - fokuser på at du puster inn til hjertet ditt, og ut igjennom hjertet ditt.


5. Hjertepump og aktivitet i hverdagen

En inaktiv livsstil er en av risikofaktorene for hjertesykdom, du trenger å øke hjertets styrke og effektivitet ved å holde kroppen i bevegelse med hyggelige aktiviteter, spesielt utendørs, minst fem dager i uken. Yoga, turgåing, danse, svømming og sykling er noen av de deilige aktivitetene du kan gjøre


HUSK ... Ayurveda foreslår faktisk å trene til bare halvparten av ens maksimale kapasitet. Folk i konkurranse idrett pleier å følge ordtaket "no pain - no gain" men overtrening belaste kroppen, og deretter hjertet.


6. Drikk VANN !!

Hydrering er viktig for å forhindre tilstopping av arteriene.. Når du føler deg tørst, er det egentlig for sent... du skal jevnlig drikke vann igjennom hele dagen.


7. Lukk øynene.

Dårlig søvn har vært knyttet til høyt blodtrykk, åreforkalkning, hjertesvikt, hjerteinfarkt og hjerneslag, diabetes og fedme. Meld deg på Yogaklasser, lær hvordan du kan roe deg ned <3


8. Kosttilskudd for hjertet ditt.

Spesifikke urter, vitaminer og mineraler bør gis fra din Ayurvediske lege. Men f.eks kosttilskudd som vitamin B-6, folsyre og magnesium er fint hjerte tilskudd


9. SALT er ikke bare SALT ....

Saltet som hjertet vårt trenger er mer komplekst enn vanlig standard bordsalt som er natrium og klorid alene. Hjertesunne saltblandinger inkluderer en rekke andre mineraler som kalium, magnesium, kalium, selen og andre. Spør på helsekosten etter etter mer komplekse saltblandinger når du skal kjøpe salt.


98 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page