• Stine Bråss

Hei, Det Er Meg !!


Photo by Maria Tyutina from Pexels

Da sjansen til å skrive for bloggen til Be Yoga først presenterte seg gjorde hjertet mitt et stort hopp av glede og begeistring. Skrive om yoga? Jaaa!! Jeg elsker å skrive og jeg elsker yoga, dette er jo perfekt! I tillegg er det en ære og glede å kunne bidra til det Jannice skaper på Be Yoga studio. Dette studioet tok meg imot med åpne armer og åpne hjerter da jeg var på et vanskelig punkt i livet og var en viktig del av min helning og bedring. Så utrolig heldig jeg er som nå har muligheten til å spille en liten rolle i dette.

Men det ble vanskeligere å skrive disse tekstene enn jeg hadde forestilt meg. En streng og kritisk stemme dukket opp hver gang jeg åpnet et dokument:

“Hva gir meg rett til å skrive om yoga? Hva vet vel jeg, jeg er ikke yogalærer og ikke er jeg noen dreven blogger… Hvem i all verden har lyst til å lese om mine opplevelser og inntrykk?”

Dette fortsatte i over to uker. Hver morgen satte jeg meg ned for å skrive og hver morgen endte jeg opp i en pøl av usikkerhet og selvfordømmelse. Jeg fant ikke rett tema, ordene ville seg ikke, setningene mine ble tunge og seige og jeg tvilte på absolutt alt som kom ut av meg.

Janteloven jeg vokste opp med fylte rommet og gjorde det umulig å skape noe som helst.

Nå sitter jeg her igjen og jeg har bestemt meg. Jeg kan skrive og jeg kan mye om yoga, og selv om jeg har mye igjen å lære på begge områder, så tror jeg at jeg har noe å si, noe å formidle. Akkurat hva gjenstår å oppdage, men det er første skrittet på veien.

Så hva har skjedd mellom da og nå? Yoga. Eller noen av de tingene jeg kaller yoga - jeg har gjort de fysiske øvelsene, jeg har jobbet med kjernemuskulatur og balanseøvelser, kjent på styrken og stabiliteten i meg, jeg har rullet på baller, massert og strukket ut stive muskler og gitt slipp på noe av anspentheten. Jeg har lagt meg tidlig, stått opp tidlig, drukket masse vann og byttet ut (noe av) kaffen med te. Jeg har pustet dypt nede i magen og jeg har skrevet ned tankene mine.

Her om dagen leste jeg at det vi faktisk gjør når vi prøver å forhindre skuffelser er å forhindre magi. Jeg tror på det og jeg vil ikke å være den som forhindrer magi. Jeg ønsker å skape magi, jeg tror verden sårt trenger mer magi. Så jeg må slutte å stå i veien for meg selv og slutte å gjemme meg. Og hvem vet, kanskje kan mine ord og min historie inspirere en sjel der ute.

Så la meg begynne med det jeg mener gir meg bein å stå på, i denne sammenhengen.

Jeg har 41 år med livserfaring og jeg har vært gjennom mange kamper, lært mange lekser. Jeg har også vært høyt oppe, kjent på glede, lykke, samhørighet og kjærlighet.

Jeg har snart 12 år med mamma-erfaring og jeg har kjent en kjærlighet dypere og sterkere enn noen annen kraft i verden.

Jeg har snart 30 år med erfaringer innen psykisk helse, jeg har vært dypt deprimert, suicidal til tider, jeg har kjent kroppen dirre og jorden riste av angst, jeg har vært gjennom dager og uker jeg aldri trodde jeg ville overleve. Jeg er fortsatt her. Jeg har opplevd tap, død, brudd, ensomhet og vintre så kalde og mørke at jeg ikke så noen ende på noen ting. Jeg er fortsatt her.

Vi går alle gjennom utfordringer og vi opplever alle vanskelige og såre følelser, bare på forskjellige tider. Min tror er at disse opplevelsene og følelsene blir litt mindre farlige, litt mer overkommelige hvis vi deler dem og snakker om det.

Jeg har omtrent 10 år med yogapraksis bak med og omtrent 1,5 år med en daglig praksis. Over de siste to årene har yoga spilt en stadig større rolle i livet mitt og det har forandret alt. Det er nok ikke mulig bli fullstendig kurert og immun mot psykiske plager, men yoga har lært meg å leve med mine utfordringer i stedet for å være i en konstant kamp mot dem. (Total gamechanger!!)

Jeg har skrevet og lest så lenge jeg kan huske, jeg ivrer etter kunnskap og denne kunnskapen vil jeg dele med deg. Fremover har jeg lyst til å dykke dypere ned i yoga ved å utforske filosofien, konsepter og alt annet spennende, veien vil vise seg. Jeg vil se på hvordan vi kan la yoga, bevisst pust og tilstedeværelse bli deler av hverdagen vår. Jeg ønsker å utforske hvordan yoga påvirker oss og hvordan det kan hjelpe oss til å bli de beste hverdagsheltene vi kan være. Underveis vil jeg fortelle om min egen opplevelse og min egen praksis. Jeg håper du blir med meg på veien!

#yoga #blogg #filosofi

48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle