Image by Elijah Hiett
yacep-logo.jpeg

"Jeg kan ikke meditere" "Jeg kan ikke tømme tankene mine"

Dette er noe vi hører igjen og igjen?!
MEN, om vi stopper opp et øyeblikk, og ser på det litt med nye øyne - så innser vi at vi selvfølgelig ikke kan tømme sinnet ... vi har et sinn nettopp slik at vi kan tenke, føle og reagere på situasjoner. Et helt tomt sinn blir betegnet som hjernedød.
 
Så hva om meditasjon ikke handlet om å tømme sinnet, men om å trene opp sinnet?

I yogatradisjonene er det faktisk den vanligste tilnærmingen: for å meditere gir vi sinnet noe å gjøre – kanskje ber vi sinnet vårt om å observere pusten, eller fokusere på en lyd eller et bilde, eller kanskje vi lager en fortelling for sinnet å følge.
Hensikten med disse konsentrasjonsbaserte meditasjonsøvelsene er enkel. - Hvis vi kan trene sinnet vårt til å fokusere bevisstheten vår på én ting, slutter til slutt alle de andre tankene, bekymringene og følelsene som plager oss  (Yoga Sūtraene omtaler dette som de 'mentale fluktuasjoner') å banke på sinnets dør, i hvert fall for en stund.

Når – hvis – disse mentale fluktuasjoner slutter å banke, så kan vi gi slipp på det mentale fokuset for å se om sinnet har blitt tilstrekkelig rolig - hvor vi begynner å se på tankene komme og gå uten å kjempe eller følge dem.
Dette kan ta tid, trening og veiledning. Men hvis vi kan fjerne ideen de fleste har om meditasjon " å tømme tankene", er vi kanskje på en lettere vei.

 

Be Yoga Nidra og Meditasjon Lærerutdanning

Denne unike utdanningen vi gi deg muligheten til å utdanne deg - så du kan undervise i Meditasjon og Yoga Nidra med to ledende lærere fra forskjellige meditasjonsbakgrunner.
I motsetning til mange andre Yoga Nidra og Meditasjons utdanninger, vil vi utforske flere tilnærminger og teknikker, fra de mer konsentrasjonsbaserte meditasjonspraksisene fra de tidlige yogatradisjonene til til moderne oppmerksomhet.

Be Yoga Nidra & Meditasjon Utdanning kommer i 2023
Ta kontakt med oss for å høre mer

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!