top of page

Shinrin-Yoku .. SkogbadingHar du hørt om skogbading ?? Noen av dere har kanskje hørt jeg har snakket om det i klassene mine i studio.. Jeg sier ikke skogbading, men jeg sier "Kom dere ut i skogen, lukk øynene og lytt" "Gå barbeint i skogen, observer og kjenn føttene mot jorden" "Legg telefon igjen hjemme og gå inn i skogen - opplev stillhet"

Skogbading er ikke at du skal bade i et tjern eller noe sånt, det er rett og slett å bade i det skogen har å gi deg...

Shinrin-yoku Skogbading, er et begrep som ble lansert av det japanske landbruksdirektoratet i 1980, og som henviser til den healende effekten som det å oppholde seg i naturen kan ha på kropp og sjel. Denne tradisjonen har blitt forsket på og det har blitt publisert artikler (eks : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6589172/ )


Så hvordan fungerer Shinrin-Yoku Skogbading...

Her handler det ikke om gå på tur, eller gå fort. Shinrin-Yoku er mer som å vandre. Du går i to timer og vandrer rolig .... kanskje en mil? Det spiller ingen rolle hvor langt du kommer. Det som betyr noe er at du setter telefonen i flymodus, og åpner alle åtte sansene dine for omgivelsene. (Ja 8, ikke 5 som du sikkert er kjent med.. sjekk linken for lære mer om det)


Det du skal bruke tid på når du vandrer i stillhet, er å se hva som tar oppmerksomheten din. Er det en lyd? En bevegelse du ser i ditt sidesyn? Eller prøv å åpne for alle de åtte sansene.. Hva opplever du ..?


Du vil sansyligvis oppleve den samme tilstedeværelsen, den magiske følelsen vi alle søker; det rommet der "monkey brain" roer seg ned og du begynner å føle.. en følelse av fred. Fra innsiden og ut. En følelse av å være i ett, med det hele, bort fra kaos.. Her kan vi kan lagre denne følelsen slik at den holder seg lenge i oss, langt etter at vi har forlatt skogen.


Moder jord tar seg av oss, men vi må også ta vare på henne. Skogbading handler ikke om å bare ta, men å også gi tilbake.


Vandrer du rundt i skogen..Bli med å ta vare på miljøet ved å ta med deg en pose til søppel. Samle opp på veien tilbake, så du ikke å forstyrre skogbadeopplevelsen.


Prinsippene i skogbading, kan også fungere i vårt hverdagsliv. Mens jeg skriver dette, sitter jeg på verandaen vår og jeg kan høre noen klippe gresset ... jeg legger merke til lyder fra barn som snakker og ler ... men jeg kan også høre noen fugler.


Noen lyder er nære, andre langt unna. Jeg kan høre vinden i trærne, og jeg begynner å justere pusten min med den rytmen. Jeg kan se meg rundt og se potteplanter som har begynt å blomstre, to glade katter som ligger og slapper av.

Alt dette hjelper meg til å gi meg følelsen av Mor Gaia..


56 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page