top of page

Fotpleie.. Inn & Ut av Yoga Studio


Vi elsker det nære og herlige vi har skapt her på Be Yoga, men det trenger ikke å bety å dele alt med hverandre! Fottøy er forbudt i yogarommene, og i resten av studioområdet, som i resepsjonen og garderobe, - og dette kan være utfordrende for bare føtter. Vi ønsker å gi deg noen tips - så du kan du beskytte dine tootiser - og dine yogis venners føtter også!

Hva føttene sier om helsen din

Føtter sier mye om din generelle helse. Vi har reflekssoner under fotsålen vår - som kan masseres for å stimulere ulike organer i kroppen, som f.eks lever og bukspyttkjertel. Du kan til og med oppdage forskjellige forhold - ved å undersøke dine føtter, som mangler på næring og diabetes. For eksempel, hvis du har hyppige fotkramper -kan indikere dehydrering; kalde føtter kan være et tegn på dårlig sirkulasjon.

Hjelp oss med å holde sopp borte fra Yogastudioet Hvis du har fått en stygg type fotsopp, i negl eller under/på foten - er det veldig fint om du kanskje tar en pause fra yogastudioet til problemet er ryddet opp - din andre yogisvenner vil takke deg! Når du føler at du har problemet under kontroll, ta et par rene sokker med deg i klassen og bruk dem når du kommer inn i studio. Når du har trygt lagt deg ned på matten din, fjern sokkene dine og unngå å plassere de bare føttene dine direkte på gulvet.

Behandling av fotsopp

I tillegg til å gå til legen din, som kan anbefale et legemiddel, kan du også behandle noen tilfeller av fotsfot bare ved å holde føttene rene og tørre til enhver tid! Det finnes også naturlige hjemmemedisiner..som te-treolje (ikke lovlig i Norge..men noen selger de) ((noen få dråper påført det berørte området eller i et fotbad)) supplere med probiotika for å øke immunforsvaret.

Hard og Tykk hud Med over 250 000 svettekjertler, er føttene en viktig for å eliminere giftstoffer fra kroppen din. Men når de er dekket med hard og tykk hud - eller lag med død hud - som ofte kan skyldes fottøy som er for stramt eller løs - føttene kan ikke "puste" ordentlig, og bakterier kan vokse. Spander på deg luftige gode sko og sokker, og skrubb føttene på vanlig måte, da vil du kunne få bort tykk & hard hud over tid. Tips for fine føtter Du kan holde deg frisk og fin (oooooog sørge for at du ikke gjør andre yogier syke) ved å sjekke føttene dine hver uke for vorter og sprekker i huden. Hvis du merker tegn på infeksjoner, som f.eks hud som ramler av, blemmer eller sår ... gå til legen din! Du kan også holde føttene rene, sunne og soppfrie ved å gjøre følgende fotpleie:

*Rengjør daglig med såpe og vann *Skrubb av død hud med f.eks pimpstein *Hold tåneglene kuttet til en rimelig lengde (negler som er for korte, kan bli inngrodde) *Behandle føttene med essensielle oljer og / godt fottøy *Bytt sokker daglig og bruk sokker av naturlige materialer, som bomull eller ull *Gi sko 24 timer for å lufte ut etter bruk, og bruk lær eller lerretsko som lar føttene puste *Bruk en skostørrelse som passer deg riktig Den perfekte fot terapi For å ta vare på dine tooties, ta et varmt fotbad tre ganger i uken, i 10-15 minutter om gangen. Når huden har myknet, bruk en pimpstein (eller en annen skrubber) til å skrubbe føttene dine for å fjerne død hud. Helt til slutt masserer inn avokado, kokos eller olivenolje før du legger deg - ta på noen deilige store sokker av ull eller bomull


170 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page