Fotpleie.. Inn & Ut av Yoga Studio

July 11, 2018

 

Vi elsker det nære og herlige vi har skapt her på Be Yoga, men det trenger ikke å bety å dele alt med hverandre!
Fottøy er forbudt i yogarommene, og i resten av studioområdet, som i resepsjonen og garderobe, - og dette kan være utfordrende for bare føtter. Vi ønsker å gi deg noen tips  - så du kan du beskytte dine tootiser - og dine yogis venners føtter også!

 

Hva føttene sier om helsen din

 

Føtter sier mye om din generelle helse. Vi har reflekssoner under fotsålen vår - som kan masseres for å stimulere ulike organer i kroppen, som f.eks  lever og bukspyttkjertel. Du kan til og med oppdage forskjellige forhold - ved å undersøke dine føtter, som mangler på næring og diabetes. For eksempel, hvis du har hyppige fotkramper -kan indikere dehydrering; kalde føtter kan være et tegn på dårlig sirkulasjon.

 


Hjelp oss med å holde sopp borte fra Yogastudioet 

Hvis du har fått en stygg type fotsopp, i negl eller under/på foten - er det veldig fint om  du kanskje tar en pause fra yogastudioet til problemet er ryddet opp - din andre yogisvenner vil takke deg!
Når du føler at du har problemet under kontroll, ta et par rene sokker med deg i klassen og bruk dem når du kommer inn i studio. Når du har trygt lagt deg ned på matten din, fjern sokkene dine og unngå å plassere de bare føttene dine direkte på gulvet.

 

Behandling av fotsopp

 

I tillegg til å gå til legen din, som kan anbefale et legemiddel, kan du også behandle noen tilfeller av fotsfot bare ved å holde føttene rene og tørre til enhver tid! Det finnes også naturlige hjemmemedisiner..som te-treolje (ikke lovlig i Norge..men noen selger de) ((noen få dråper påført det berørte området eller i et fotbad)) supplere med probiotika for å øke immunforsvaret.
 

Hard og Tykk hud

Med over 250 000 svettekjertler, er føttene en viktig for å eliminere giftstoffer fra kroppen din. Men når de er dekket med hard og tykk hud - eller lag med død hud - som ofte kan skyldes fottøy som er for stramt eller løs - føttene kan ikke "puste" ordentlig, og bakterier kan vokse. Spander på deg luftige gode sko og sokker, og skrubb føttene på vanlig måte, da vil du kunne få bort tykk & hard hud over tid.

Tips for fine føtter

Du kan holde deg frisk og fin (oooooog sørge for at du ikke gjør andre yogier syke) ved å sjekke føttene dine hver uke for vorter og sprekker i huden. Hvis du merker tegn på infeksjoner, som f.eks hud som ramler av, blemmer eller sår ... gå til legen din! 

Du kan også holde føttene rene, sunne og soppfrie ved å gjøre følgende fotpleie:


*Rengjør daglig med såpe og vann

*Skrubb av død hud med f.eks pimpstein

*Hold tåneglene kuttet til en rimelig lengde (negler som er for korte, kan bli inngrodde)

*Behandle føttene med essensielle oljer og / godt fottøy

*Bytt sokker daglig og bruk sokker av naturlige materialer, som bomull eller ull

*Gi sko 24 timer for å lufte ut etter bruk, og bruk lær eller lerretsko som lar føttene puste

*Bruk en skostørrelse som passer deg riktig

Den perfekte fot terapi
For å ta vare på dine tooties, ta et varmt fotbad tre ganger i uken, i 10-15 minutter om gangen. Når huden har myknet, bruk en pimpstein (eller en annen skrubber) til å skrubbe føttene dine for å fjerne død hud.
Helt til slutt masserer inn avokado, kokos eller olivenolje før du legger deg - ta på noen deilige store sokker av ull eller bomull 

 

 

 

 

 

Please reload

Follow us

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Åpnet Oktober 2015