top of page

MediYoga lærer Hanne SøbyeEtter mange år som fast ansatt orkestermusiker i Den Norske Opera og Ballett, med mann og barn, masse verv og med egen klezmertrio på si, fikk jeg i 2018 konstatert astma som yrkesskade av scenerøyk. I 2019 ble jeg alvorlig syk med lungebetennelse, og ble innlagt på sykehus med respirasjonssvikt og blodforgiftning. Jeg fikk etter dette langvarig utmattelse som forverret seg ved forsøk på trening, og var lenge 100% arbeidsufør pga dette.

Underveis i prosessen å finne en treningsform som kroppen min taklet var det flere gaver som krysser min vei. Jeg ble kjent med riktig bekkenbunnstrening gjennom Marianne Beisland-Thorell ved Mammaklinikken, og under et opptreningsopplegg gjennom NAV traff jeg Bente Kristensen som introduserte meg for MediYoga.

Etter et halvt års egentrening med bekken og MediYoga begynte jeg å fungere bedre i hverdagen. Jeg bestemte meg for å ta instruktørutdannelse i MediYoga selv, for å kunne gi denne gaven videre til andre.

Høsten 2020 leste jeg anatomi og fysiologi ved Høyskolen i Kristiania for å få det medisinske grunnlaget som trengtes for utdannelsen, og våren 2021 tok jeg utdanningen MediYoga instruktør level 1.

Siden dette har jeg undervist ukentlig. Siden sommeren 2021 har jeg holdt faste kurs på Grorud flerbrukshus, Grorudhuset (først på frivillighetssentralen og etter nyttår egne kurs) og online på Zoom.

I november 2021 tok jeg videreutdanningen «MediYoga ved stress og utbrenthet» hos Frida Storholt ved Yogahaven i Oslo. I januar var jeg også ferdig sertifisert mindfulnesslærer ved NOCNA. I januar 2022 startet jeg opp med utdannelsen «MediYoga terapeut og yogalærer», som jeg vil være ferdig med juni 2023.

I tillegg til dette har jeg fått mye hjelp fra Dan Neuffer og hans «ANSrewire» for å støtte kroppen ut av utmattelsen, samt fra min daglige meditasjon som jeg har holdt på med i 12 år. (ascension meditasjon)

Jeg gleder meg til å utvide min MediYogapraksis og å dele kunnskapen jeg har skaffet meg om helse og balanse i hverdagen med flere.

118 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page