top of page

Hva er nøkkelen til en vellykket hjemmepraksis ??

Å ha en hjemme-praksis kan virke umulig, men om du gjør det - vil resultatene vil gi masse næring og en herlig effekt ..

Fruktene av yoga er mange. Om du trener regelmessig og du vil utvikle større fysisk styrke og fleksibilitet, velvære i kropp og sinn, følelsesmessig velvære, mental klarhet, puste-frihet, selvbevissthet og kanskje til og med en åndelig dybde. Dette er ikke noe vi bare sier, men det er løfter. Men nøkkelen til å høste disse fordelene er regelmessighet. Det betyr at du må møte opp på matten - hver dag, med deg selv..

Vi kan si at alle Yogalærere er enig i at hjemmetrening kan være avgjørende. Det trenger ikke å være lenge og stort, det trenger ikke være komplisert og det trenger ikke være samme praksis hver dag. Alt som trengs er litt disiplin, engasjement og konsistent oppmøte.

Hvem vil ikke ha den daglige yoga-bliss også hjemme i stuen? Hvem vil ikke nyte muligheten av å føle på følelsen av å komme hjem til kroppen og pleie deg selv på daglig basis? Hvem vil vel ikke føle seg bedre, lykkeligere, sterkere og smartere?


Hvis du nikker ja til alt jeg skriver her, men ikke har en hjemme- praksis, kan det hende du mangler en annen nøkkel-ingrediens: selvtillit. Ofte, når jeg oppfordrer folk til å ha praksis hjemme, ser de på meg som om jeg nettopp har gitt de den største vanskeligste 20-kilos posen med sement og bedt de slepe den opp en bratt bakke.


Jeg kan fortelle en hemmelighet: det er ingen sement og bakken er ikke så bratt. Alt du trenger er litt vilje til å starte, og kanskje noen gode ledetråder ..

En av de største grunnene til at folk ikke praktiserer yoga hjemme er mangel på plass. Men realiteten er at yoga skjer innenfra, og mengden fysisk plass du trenger er mye mindre enn du sannsynligvis tror.


Har du plass til matten, så har du plass til yogapraksis.


Du trenger ikke et spesielt rom eller område for å praktisere yoga. Ethvert lite område hvor du kan være på en flat overflate vil fungere bra. Selv små plasser - kan være et fint pusterom for deg .. og et sted som du kan stille deg inn på lyden av pusten og bevege kroppen din.


Se etter et område i hjemmet ditt hvor du kan rulle ut en matte og ha litt ekstra plass (ca størrelsen av en fot ) rundt hver side. Å flytte salongbordet til et annet rom kan åpne opp litt plass foran sofaen, eller kanskje du kan rulle ut yogamatten ved fotenden av sengen. Ideelt sett bør gulv være laget av et hardt materiale, som tre eller fliser, men teppe kan absolutt fungere..


Uansett hvor du ender opp med å lage en plass, se om du kan lage litt stemning rundt deg.. Bare det å tenne et stearinlys kan få yogapraksisen hjemme til å føle mer inspirert.

Yoga Utstyr ..

Hvis du har plan og skal begynne med en hjemmeyogapraksis, ikke bekymre deg for å betale ut store penger for studioverdig utstyr. Yoga har faktisk blitt praktisert i over 3000 år – lenge før fancy yogamatter var tilgjengelig.


Faktisk trenger du ikke engang en matte, og du kan bruke ting du allerede har hjemme som yogarekvisitter.


I stedet for blokker kan du bruke bøker, og i stedet for en yogastropp kan du bruke et langt kjøkkenhåndkle eller et slips eller skjerf. Du kan lage en flott hjemmepraksis som gir en rekke fordeler uten en eneste ting enn din egen kropp og pusten din.


Men ;) det skal også bli nevnt, yoga-utstyr kan være nyttige verktøy for å kunne hjelpe deg og støtte deg under flyten, holde deg i yogastillinger lenger, strekke deg dypere og kan hjelpe deg til å unngå skader. Her er noe vi vil anbefale deg :


  • Yogamatte

  • Yogablokker

  • Yogastropp

  • Bolster

  • Teppe

  • Kanskje en yogastol


Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål til hjemme praksis og hvordan du skal logge deg på .. Gleder oss til å se deg ;)


230 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page