top of page

Intensjoner for 2019 !!!


Photo : Barbro Andersen

Godt nytt år fine Yogis!!! Dette året har vært veldig spesielt for mange, store forandringer både fysisk – psykisk, emosjonelt og kanskje også spirituelt?

Det kan være du står nå i et skille, et sted med mange spørsmål, et sted med altfor mye energi du lurer på hvor du skal gjøre av?

Det er nå du skal sette intensjoner og affirmasjoner om 2019 ..

Mange setter Nyttårsforsetter på denne tiden av året, mens vi Yogiser setter en intensjon (eller flere), noe du søker å oppnå for deg selv og / eller for andre. I motsetning til Nyttårsforsett, fokuserer intensjoner mindre på mål og mer på reisen som fører til visse utfall. Du kan se det på denne måten: Intensjoner fokuserer mer på en intern kraft og langsiktig endring, mens Nyttårsforsett fokuserer mer på det eksterne og noen ganger kortvarige belønninger.

Ble det litt forvirring nå?? Intensjoner bør være like spesifikk som å sette et nyttårsforsett. Hvis du for eksempel velger å sette 2019 intensjon i stedet for et nyttårsforsett, vil du gjøre det så spesifikt som mulig, så du du tar ansvar -så du får det du vil ha eller trenger.

Gjennom klarheten av intensjonen, kommer en klarere vei for reisen -under reisen ;)

For eksempel kan et nyttårsforsett være noe som er typisk for mange- «Jeg skal gå ned 10 kilo» .. Når vi setter en intensjon kan det isteden være "praktisere mer egenpleie, og spise mer nærende og helbredende mat." Begge eksemplene er tydelige, men når du legger inn egenpleie, krever vektnedgangen at du må forandre forskjellige holdninger til deg selv for å kunne gå ned. Med egenpleie, vil du gi deg mer kjærlighet – og du vil få enda flere positive endringer i livet enn det å gå ned de 10 kiloene.

Dette eksemplet forklarer hvordan intensjoner kan endre et Samskarisk tankemønster. Samskara, «ubevisste vaner og tanker», refererer til vaner og mønstre som tviholder på – og dette er jo det vi ønsker å endre når det nye året begynner.

I intensjoner jobber vi fra innsiden for å oppnå endringer, mens et nyttårsforsett setter som oftest oppmerksomheten på noe mer eksternt. Forskjellen er det vi kaller mer subtilt, og mye mer viktig.

I Patanjali's Yoga Sutra, er det sagt at Samskaras (Altså vaner) ikke kan slettes ved å bare gå inn i sinnet og rydde dem bort. Men i Sutra 1,16 er det skrevet litt om, at de kan bli utryddet over tid -ved å reise dypere innover i oss selv, for å tilslutt se at det er ro og glede som egentlig er naturlig for deg : “The moment you understand yourself as the true Self, you find such peace and bliss that the impressions of the petty enjoyments you experienced before become as ordinary specks of light in front of the brilliant sun. You lose all interest in them permanently. That is the highest non-attachment.”

Så husk, hvis disse Nyttårs -Intensjonene gjøres riktig, vil ikke bare en intensjon føre oss til å få en lang sjekkliste over eksterne forandringer, intensjonen vil kunne gi oss den kraften vi trenger for å kunne realisere vår sanne natur. Ganske kult, ikke sant?!!? Ikke bare kan en Intensjon gi deg en forbedring av deg selv, men kan også føre til mye bedre selvfølelse og Samtosha (aksept, tilfreds) samtidig.

Høres det bra ut for 2019??!

Kan du tenke deg hvilke intensjoner du ønsker inn i det nye året?


115 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page